• Naslovna
  • Društvo
  • Grad stipendira pet liječnika specijalizanata; Danas potpisani ugovori s njih troje

Grad stipendira pet liječnika specijalizanata; Danas potpisani ugovori s njih troje


Grad Knin će stipendirati pet liječnika specijalizanata, a danas su ugovori potpisani s njih troje.

Ugovori su potpisani sa specijalizantom kliničke radiologije Nikolom Đurđevićem te specijalizanticama obiteljske medicine Josipom Mihaljević i Marijanom Miljak Velić.

Ovih dana ugovori će se potpisati i sa specijalizantom ginekologije i opstetricije Stipom Medvidovićem te specijalizanticom fizikalne medicine i rehabilitacije Željkom Pandžom.

Ovo je prvi put da Grad Knin stipendira specijalizante, a generalno u Hrvatskoj nije česta praksa da se to radi, kazao je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Dodao je da Grad gradi, odnosno obnavlja deset stambenih jedinica u starom dijelu Knina i da će polovica tih stanova biti dodijeljena zdravstvenom osoblju, a među njima i specijalizantima.

– Visina stipendije je dvije tisuće kuna. Riječ je o simboličnom iznosu kojim pokazujemo da nam je stalo do liječničkog kadra. Bolnica, Dom zdravlja i Hitna služba, osim što su jako važni za naše građane pružajući im zdravstvene usluge, važne su i kao atributi koji grad čine gradom i učinit ćemo sve da ih sačuvamo – referirao je Ćaćić.

Dodao je da Grad osim pet specijalizanata stipendira i 29 studenata te 25 učenika.

Izbornik