Studentski dom neće biti dovršen do ugovorenog roka


052956_3af48507d1fdc7a3c606Studentski dom u Kninu trebao je biti dovršen do 15. lipnja. No, prođe li se pored gradilišta svakome je jasno da izvođač radova ugovoreni rok neće ispoštovati.

Naime, još se izvode unutarnji radovi, a ni fasada nije gotova.

“Još prije mjesec i pol dana, kada su gradilište obišli i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja , Veleučilišta i Upravnog odijela za komunalne poslove, izvođač radova je jamčio da će studentski dom biti gotov do 15. lipnja”, kaže gradonačelnica Josipa Rimac.

“Vidljivo je da taj rok neće ispoštovati, no ako radovi budu gotovi do jeseni, bit ćemo zadovoljni”, tvrdi Josipa Rimac i naglašava kako po dovršetku građevinskih radova slijedi opremanje studentskog doma . Vjeruje ipak da će studenti od iduće akademske godine ovdje dobiti smještaj.

Podsjetimo,studentski dom se ne gradi iz temelja, već se obnavljaju dvije bivše vojne zgrade u Krešimirovoj ulici ,neposredno uz Veleučilište.Investicija je vrijedna 25 milijuna kuna, a 16 milijuna je osigurano kroz Program Europske investicijske banke EIB II. Smještaj će u domu dobiti stotinjak studenata,a uz studentske sobe grade se i apartmani za goste predavače i knjižnica.

Izvor: Radio Knin

Izbornik