Trodnevna avantura korisnika udruge Čarobni svijet


Korisnici udruge „Čarobni svijet“ putovali su na trodnevni izlet u Staru Sušicu u sklopu projekta „Čarobnjaci stvaraju čaroliju za rješavanje problema“ kojeg je podržala Humanitarna udruga RTL pomaže djeci.

Cilj projekta je jačanje dječjih kapaciteta, interakcije s drugima te kvalitetno provođenje slobodnog vremena s odmakom od ekrana. Stručni tim provodio je radionice te vodio djecu kroz trodnevnu avanturu. Posebnim uspjehom smatramo druženje i komunikaciju bez ekrana što su i sama djeca na kraju putovanja opisala kao prednost i puno opuštenije uživanje u društvu svojih vršnjaka.

Djeca su tri dana imala ispunjen raspored počevši s posjetom Pećinskom parku Grabovača, špilji Samograd te raznovrsnim aktivnostima od sporta, preko promocije filma „Kako je fra Lujo Marun spasio kninsku tvrđavu“ do kreativno-zabavnih aktivnosti u samom dvorcu. Na povratku djeca su obišla Muzej Divljih zvijeri i Vrila Gacke te na samom kraju Memorijalni centar Nikola Tesla.

Kroz sve aktivnosti djeca su pokazala interes, sudjelovanje i dobro raspoloženje, a samim tim se ističe bitna poruka: koristite ekrane s mjerom, a druženja umjesto preko ekrana vratite na dobri stari način- licem u lice.
Udruga „Čarobni svijet“ ovim putem zahvaljuje Humanitarnoj udruzi RTL pomaže djeci na podršci u realizaciji i daljnjem razvoju psihosocijalnih aktivnosti za djecu i mlade na području Knina i okolnih općina.

Izbornik