• Naslovna
  • Društvo
  • Čišćenjem rijeke Krke i Krčića Kninjani rekli NE hidroelektrani

Čišćenjem rijeke Krke i Krčića Kninjani rekli NE hidroelektrani


10295460_873386599354387_8491641498936233749_oUnatoč kiši, nekoliko stotina Kninjana u subotu se odazvalo akciji ‘Zelena čistka’ Ekološke udruge Krka i građanske inicijative ‘Krčić je naš’ i čistilo rijeku Krku i Krčić. Inicijativa Krčić je naš okuplja ekološke aktiviste iz Hrvatske i iz inozemstva nakon što su otkrivene namjere HEP-a da na slapu Topoljac i na izvoru rijeke Krke gradi hidroelektranu.

– Osim zbog samog sudjelovanja u globalnoj ekološkoj akciji, tu smo i kako bi skrenuli pozornost na neprimjerene namjere HEP-a s Krčićem i slapom – rekla je Inga Kukolj, čelnica Ekološke udruge Krke.

Zamisao izgradnje hidroelektrane, koja već gotovo 30 godina osim projektne dokumentacije ima i lokacijsku i druge dozvole, izazvala je negodovanja Kninjana. Oni upozoravaju kako bi izvedba projekta, koji je i ekonomski neopravdan, imala katastrofalne posljedice po okoliš.

Čišćenju Krke i Krčića u subotu su se pridružile gradska tvrtka Čistoća i Zelenilo, Grad Knin, LAG Dinara 1831, Planinarsko društvo Troglav, KUD Kralj Zvonimir, SRD Krka Knin i ostale lokalne udruge.

Izvor: 24 sata (HrvoslavPavić); Foto: Radmila Pezer

Izbornik