Kninski vatrogasci obilježili Dan vatrogastva; Od Grada dobili nova vatrogasna odijela


Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana i kninski vatrogasci su obilježili prigodnim programom ispred Vatrogasnog doma u Kninu.

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod kipa sv. Florijana i molitvom koju je predvodio kninski gvardijan fra Josip Gotovac prisjetili su se svojih pokojnih kolega.

Dogradonačelnica Grada Knina Kristina Perić je Javnoj vatrogasnoj postrojbi uručila nova interventna vatrogasna odijela vrijedna 250 tisuća kuna koja je Grad Knin nabavio kako bi se zamijenila stara dotrajala, čime se vatrogascima osigurava siguran svakodnevni rad na intervencijama.

Blagoslovljena su i dva nova vatrogasna vozila koja su kninski vatrogasci prošle godine dobili iz programa Modernizacije vatrogasnih vozila u RH.

Dan prije, kninski vatrogasci su u Šibeniku preuzeli vrijednu komunikacijsku opremu nabavljenu putem EU projekta Croatia FIRESPILL. Mjesec svibanj je Mjesec zaštite od požara tijekom kojeg će se tradicionalno provesti i niz edukativnih aktivnosti posebno sa našim najmlađim sugrađanima koji se tome i najviše raduju i željno iščekuju jer su iste, radi epidemiološke situacije, izostale u protekle dvije godine.

Po završetku obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, kninske vatrogasne postrojbe će privesti kraju pripreme vozila i opreme za ljetnu požarnu sezonu te ući u prvi stupanj pripravnosti što podrazumijeva obustavu korištenja godišnjih odmora u JVP-i i početak rada Interventne grupe DVD-a kako bi spremno dočekali očekivani veliki broj požara u ljetnim mjesecima.

Izbornik