• Naslovna
  • Društvo
  • Gradsko vijeće dalo jamstvo Upravitelju za kreditno zaduženje od 8,3 milijuna kuna za nabavu radnih strojeva

Gradsko vijeće dalo jamstvo Upravitelju za kreditno zaduženje od 8,3 milijuna kuna za nabavu radnih strojeva


Gradsko vijeće dalo je danas jamstvo i suglasnost trgovačkom društvu Upravitelj d.o.o. Knin za kreditno zaduženje u visini od 8,3 milijuna kuna kod HPB-a na rok otplate do 10 godina.

Upravitelj će sredstva namijeniti za kupnju radnih strojeva i vozila koja će koristiti u obavljanju djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta te ostalih djelatnosti kojima se bave.

Vijećniku Tomislavu Čolaku iz Mosta sporno je da Grad poslove održavanja nerazvrstanih cesta daje Upravitelju.

– Gušimo na taj način privatnu inicijativu – kazao je.

Gradonačelnik Marijo Ćaćić mu je odgovorio kako je do sada nerazvrstane kninske ceste održavalo poduzeće Ceste Šibenik.

– To nije privatna tvrtka nego županijska, a dobit je išla u Šibenik. Sada će to odrađivati gradska tvrtka i sva dobit ostaje u našem gradu – odgovorio je Marijo Ćaćić.

I Tomislav Čolak i Nino Grabić iz HDZ-a upozorili su da se zbog jamstva Grada zadužuju građani.

– Igramo se s tim da svakog građanina i svako dijete zadužimo za tisuću kuna – rekao je Grabić.

– To sa zaduživanjem djece je patetika – odgovorio je Ćaćić i pojasnio da banka ne bi dala kredit Upravitelju da nije procijenila kreditnu sposobnost te tvrtke.

Davor Ilić s Nezavisne liste je upozorio da je dokumentacija Upravitelja preštura i da su je vijećnici prekasno dobili, ali da će ipak glasati za davanje jamstva s obzirom na preuzimanje odgovornosti od strane gradonačelnika.

Gradsko vijeće usvojilo je danas prijedlog novog Statuta Narodne knjižnice – Knin koji je mijenjan zbog izrade logotipa ustanove, a donijelo je i odluku o davanju mrtvačnice na upravljanje Čistoći i zelenilu.

Prije vijećničkih pitanja gradonačelnik je obavijestio vijećnike da je Ustavni sud privremeno obustavio pripajanje komunalnih poduzeća, između ostaloga i kninskoga Komunalnog poduzeća – onom u Šibeniku.

U vijećničkim pitanjima Tomislav Čolak je pitao kada će se kanalizacijske vode prestati ulijevati u komunalne lagune.

– Kolektor C21 je saniran i velika većina kanalizacije je spojena na njega. Jedan dio još uvijek završava u laguni, no raspisan je postupak javne nabave i to će biti riješeno pa će sve komunalne otpadne vode biti spojene na kolektor i više neće biti neugodnog mirisa – odgovorio je gradonačelnik.

I. Š.

Izbornik