U Kijevu obilježen Dan dobrih djela


Danas je Svjetski dan činjenja dobrih djela, događaj koji je inicirala i pokrenula organizacija Good Deeds Day koja u 108 zemalja svijeta okuplja preko 3.900.000 volontera. Udruga “Djeca za bolji svijet” kao partner organizacije Good Deed Day organizator je obilježavanja svjetskog dana činjenja dobih djela za cijelu Hrvatsku.

Njima se pridružila Udruga “Čarobni svijet” i zajedno s Općinom Kijevo su uredili Interaktivni park. Akcija je u Kijevu započela prošli tjedan postavljanjem njihaljke za djecu koju je Općina osigurala za djecu.

Vrhunac akcije je bio danas na sam Dan dobrih djela pri čemu se u parku posadilo ljekovito i začinsko bilje te oslikao betonski dio didaktičkim igrama. Okupilo se više od 30 volontera svih uzrasta i kroz više satnu akciju su oživjeli prostor ispred škole i unutar parka.

Svaki uređeni kutak motivira na aktivnost, istraživanje odnosno interakciju s okolinom.

Čestitke i zahvale svim volonterima od 2 do 62 godina, načelniku Martinu Ercegovcu i suradnicima, donatorima Agroherz i Marić Commerc te svim donatorima iz Kijeva i Vrlike koji su donirali sadnice i na kraju vrijednim zaposlenicima Čarobnog svijeta koji su akciju planirali, a danas isto tako je volonterski i ostvarili.

Izbornik