Večeras otvaranje izložbe “Žene i različitosti”


ELMA SELMAN copy (Medium)Večeras će u 19 sati u Galeriji Kninskog muzeja na tvrđavi biti otvorena izložba slika «Žene i različitosti».

Izložba je dio prekograničnog projekta “Premošćivanje različitosti” kojega u partnerstvu organiziraju Ekumenska inicijativa žena iz Omiša i Li-Woman iz Livna. Projekt financira Europska unija u okviru IPA Programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a njegovi ciljevi su povećati sudjelovanje žena u lokalnim i prekograničnim inicijativama koje se bave pitanjima tolerancije i suradnje u međuetničkim i međukulturalnim odnosima te povećati javnu vidljivost žena koje doprinose inkluziji i socijalnoj koheziji u svojim zajednicama.

Izložba «Žene i različitosti» predstavlja priliku da se 18 akademskih slikarica s obiju strana granice susretne i podijeli svoje iskustvo o različitosti. Sve izlagačice žive i rade u Hrvatskoj ili u Bosni i Hercegovini. Okolina iz koje dolaze i njihova iskustva su jedinstvena i raznovrsna, a sama je tema izložbe otvorena širokim interpretacijama što se i ogleda u širokom rasponu vizualnog jezika. Izložba se predstavlja u Livnu, Omišu i Kninu.

Izbornik