Foto: Jazz večer na tvrđavi za pamćenje


Knin je, znamo to, grad po svim mjerilima koja određuju grad kao takav. No, Knin je grad i po onim neformalnim, ali najzahtjevnijim – kulturnim mjerilima.

To se večeras pokazalo i na jazz koncertu u skrivenom, intimnom zakutku sjevernog, najstarijeg dijela kninske tvrđave na kojem je sjajni zagrebački Oridano Gipsy Jazz Band odsvirao klasike jazz velikana Djanga Reinhardta.

Činjenica da je i u ovim pandemijskim vremenima u kojima mnogi žive u strahu čak 76 posjetitelja došlo na jazz koncert je ohrabrujući podatak.

Glazba – savršena, ambijent – još bolji, a publika – najbolja – opuštena, ležerna, polijegana po travi. Publika koja je zbog brojnih koncerata u Kninu stekla i zavidnu koncertnu kulturu što bendovi prepoznaju i rado dolaze i vraćaju se u naš grad.

Bilo je i nekoliko stranih turista koji su se, vjerujem, osjećali kao da su u u Rimu, Parizu ili nekom drugom gradu s velikim G.

Koncert su organizirali Narodna knjižnica Knin, Udruga Atribut, Turistička zajednica grada Knina, Pučko otvoreno učilište Knin i Kninski muzej.

I. Š.

Izbornik