• Naslovna
  • Sport
  • Josip Teskera dobitnik HOO Nagrade „Dražen Petrović“ namijenjene najboljem mladom sportašu

Josip Teskera dobitnik HOO Nagrade „Dražen Petrović“ namijenjene najboljem mladom sportašu


Kao i svake godine na obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora (10. rujna 1991.), krovna sportska udruga obilježava Hrvatski olimpijski dan, slavi 30 godina postojanja i tradicionalno dodjeljuje Nagradu Dražen Petrović najuspješnijim mladim sportašima i sportašicama u uzrastu do 20 godina te najvećim sportskim nadama (do 16 godina).

Hrvatski je taekwondo savez je zbog iznimnih ostvarenja ove i prethodne godine, nominirao je Josipa Teskeru za nagradu “Dražen Petrović” u kategoriji “Najbolji sportaš”.

Stručna komisija Hrvatskog olimpijskog odbora je između velikog broja mladih sportaša iz svih sportova s vrhunskim sportskim rezultatima izabrala za najboljeg sportaša Josip Teskeru iz Taekwondoa kluba DIV Knin (srebrno odličje na na Europskom prvenstvu mlađih seniora).

Uručenje nagrade održalo se danas u hotelu Sheraton u Zagrebu, a uz Josipa na dodjeli je bio njegov klupski trener, izbornik muške kadetske reprezentacije Dragan Pinjuh.

– Nagrada ovog tipa se osvaja jednom u životu te nam je velika čast što je od svih sportova u Hrvatskoj pripala kako i našem taekwondo sportu tako i našem sportašu – izjavio je Dragan Pinjuh.

Nagrada za najuspješnijeg sportaša i sportašicu sastoji se od pisane povelje sa stiliziranim likom Dražena Petrovića i znakom olimpijskog odbora te novčane nagrade od 20.000 kuna bruto što predstavlja sredstva koja se koriste namjenski za sportaša, za nabavu opreme, rekvizita, natjecanja i slično.

Čestitamo na nagradi!

Izbornik