• Naslovna
  • Politika
  • Sandra Žulj Cigić nova ravnateljica Pučkog učilišta; Usvojen drugi Rebalans; Više se neće čekati s rješavanjem problema vojarne Krka

Sandra Žulj Cigić nova ravnateljica Pučkog učilišta; Usvojen drugi Rebalans; Više se neće čekati s rješavanjem problema vojarne Krka


Sandra Žulj Cigić nova je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Knin. Prijedlog imenovanja danas je usvojilo kninsko Gradsko vijeće.

Gradsko vijeće usvojilo je i drugi ovogodišnji Rebalans kojim su prihodi proračuna povećani za 43,4 milijuna kuna i sada iznose 182,3 milijuna kuna. Iznos povećanih prihoda se odnosi na prihode planirane iz EU sredstava te na očekivane kapitalne prihode iz državnog proračuna temeljem prijenosa EU sredstava.

U drugi Rebalans uključen je i višak prihoda Grada iz prošle godine koji iznosi 8,8 milijuna kuna.

Grad je odlučio ubrzati rješavanje imovinsko pravnih problema oko bivše vojarne Krka i s tim u vezi vijeće je danas usvojilo izmjene i dopune Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja tog prostora.

– Ne možemo više čekati da se promijeni zakon ili da se promijeni tumačenje zakona pa da napokon dobijemo u vlasništvo taj prostor od države. Zato ćemo vojarnu parcelirati. Dio za nekomercijalnu namjenu po zakonu nam može biti darovan, a onaj dio za komercijalnu namjenu – želimo kupiti od države – kazao je gradonačelnik Marijo Ćaćić i dodao da će na tom prostoru, a riječ je prostoru Sastavaka, biti ulaz u Nacionalni park Krka.

Odlukom kninskog parlamenta Grad Knin je danas pristupio krugu europskih gradova koji su potpisali Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju kojim se naš Grad obvezuje do 2030. godine smanjiti emisiju CO2 za 40 posto.

Gradovima koji su u tom krugu dijelit će se znatna sredstva za učinkovito korištenje energije, pojasnio je gradonačelnik.

Gradsko vijeće usvojilo je danas i Prijedlog Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Narodne knjižnice Knin. Novi pravilnik bio je nužan, kazao je ravnatelj te ustanove Ivica Šimić, kako bi se uskladio s novim Zakonom o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti.

U Vijećničkim pitanjima Anja Šimpraga (SDSS) je predložila osnivanje nove Lokalne akcijske grupe (LAG) jer će se u novom financijskom razdoblju LAG-ovima dijeliti velika sredstva. Gradonačelnik joj je odgovorio kako će Grad uskoro pristupiti LAG-u Krka sa sjedištem u Drnišu što će kninskim poljoprivrednicima donijeti mogućnost korištenja financijskih sredstava.

Tomislav Čolak (Most) je predložio da Grad napravi registar stanova. Odgovoreno mu je kako stambeno zbrinjavanje nije u nadležnosti Grada.

I. Š.

Izbornik