• Naslovna
  • Politika
  • U Kninu održana osnivačka skupština ORaH-a; Holy: Neće biti hidroelektrane na Krčiću

U Kninu održana osnivačka skupština ORaH-a; Holy: Neće biti hidroelektrane na Krčiću


holly-krcic-076Na osnivačkoj skupštini predstavljen je povjerenik stranke za Grad Knin, Frane Kopilaš, te su najavljeni unutarstranački izbori koji će se održati u rujnu, po principu jedan član – jedan glas.

– Predsjedništvo Oraha na kraju 2013. donijelo plan rada i u tom planu smo do ljeta zacrtali formirati gradske organizacije u svim sjedištima županija i u onim gradovima u kojima se pokaže interes. Krenuli smo ambiciozno i vjerujem da ćemo ih uspjeti formirati, osim možda u Gospiću, gdje ima određenih problema. Nemamo županijskih organizacija, već samo regionalne, jer smatramo da budućnost Hrvatske treba ići u pravcu regionalizacije, odnosno ukidanja županija i formiranja četiriju regija – rekla je Holy. Kazala je da očekuje uspjeh na europarlamentarnim izborima i zamolila Kninjane za podršku.

– Možda ću zvučati bahato i samouvjereno, ali mislim da sam jedina političarka u Hrvatskoj koja je doista pokazala želju da provodi program na temelju kojeg je njena stranka dobila izbore. Zbog toga sam na kraju krajeva imala određenih problema unutar te stranke i izašla sam zbog toga iz nje. Ako znate bilo kojeg još političara u Hrvatskoj tko je to napravio, pokažite ga. Da sam htjela biti beba SDP-a onda bih ostala u SDP-u i bila bi mi situacija daleko lakša za političko napredovanje, nego da ovako idem radi potpuno novu priču novu stranku. Radi se o tome da neprijatelji oraha i pokušavaju aktivirati priču kako bi nas diskreditirali – rekla je Holy te se osvrnula i na izgradnju hidroelektrane na Krčiću.

– Kad govorimo o hidrelektrani Krčić mislim da ta elektrana nikad neće biti realizirana iz jednostavnog razloga jer treba provesti studiju prevladavajućeg javnog interesa jer se taj projekt nalazi u sklopu Nature 2000 i sumnjam da bi se tu mogao utvrditi prevladavajući interes za proizvodnju struje tako malene količine, a s jako velikim rizikom uništavanja izuzetno vrijednih staništa – rekla je Holy, umirujući Kninjane uznemirene ponovnim najavama gradnje postrojenja HEP-a na Krčiću.

Izvor: Tris.com

Foto: Hrvoslav Pavić

Izbornik