• Naslovna
  • Društvo
  • Knin dobiva Poduzetnički centar: Potpisan ugovor o izvođenju radova vrijednih 23,3 milijuna kuna

Knin dobiva Poduzetnički centar: Potpisan ugovor o izvođenju radova vrijednih 23,3 milijuna kuna


Grad Knin i tvrtka Inovator d.o.o. iz Šibenika potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na obnovi i uređenju bivše tvornice Kninjanka i prenamjene tog prostora u Poduzetnički centar. Vrijednost radova je 23,3 milijuna kuna, a rok za njihov završetak je ožujak 2022.

Budućim korisnicima Poduzetničkog centra na raspolaganju će biti prostori za proizvodne pogone i skladišta. Riječ je o 23 prostora ukupne površine od preko pet tisuća metara četvornih, 12 uredskih prostora te konferencijska dvorana kapaciteta 100 sjedećih mjesta.

Ukupna vrijednost projekta je 33,3 milijuna kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85 posto ovog iznosa, odnosno 28,3 milijuna kuna.

Projekt se provodi u partnerstvu s JU LRA Matica, a njegov cilj je razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirana podrška poduzetnicima za pokretanje i razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu.

Ovaj projekt jedan je od 20 projekata iz Intervencijskog plana, trenutačno ih se provodi pet ukupno vrijednih 66 milijuna kuna, a sedam ih je već završeno.

I. Š.

Izbornik