• Naslovna
  • Politika
  • Adrijana Franjkić kandidatkinja Hrvatskih suverenista za gradonačelnicu

Adrijana Franjkić kandidatkinja Hrvatskih suverenista za gradonačelnicu


U Kninu je danas predstavljena kandidatkinja Hrvatskih suverenista za gradonačelnicu ovog grada – Adrijana Franjkić. Uz nju predstavljen je i kandidat za njenog zamjenika Kristijan Spajić.

Na predstavljanju je bio predsjednik stranke, saborski zastupnik, Hrvoje Zekanović koji je u svom govoru istaknuo kako su Hrvatski suverenisti u Adrijani Franjkić prepoznali osobu koja ima sve kvalitete da postane gradonačelnica grada Knina.

Adrijana Franjkić u svom se govoru zahvalila stranci na povjerenju te najavila borbu za nova radna mjesta, razvoj sporta u Kninu, kao i obnovu bolnice koja je trenutno u izuzetno lošem stanju. Također je istaknula kako je pitka voda jedan od glavnih resursa grada Knina koji je nažalost neiskorišten. Upravo stavljanje tog važnog resursa u funkciju bit će jedna od glavnih tema predizborne kampanje Hrvatskih suverenista kao i tema kojom će se baviti kad postane gradonačelnica, kazala je.

Napomenula je kako se od šetnjica kojih ima na pretek u Kninu nažalost ne može živjeti. Građanima Knina trebaju radna mjesta, istaknula je. S obzirom da je osobno bila iznimno angažirana na projektima u kulturi poput Zvonimirovih dana, Franjkić je najavila kako će razvoj i njegovanje svih aspekata kulture u Kninu biti jedna od temeljnih odrednica politike Hrvatskih suverenista.

Kristijan Spajić, kandidat za zamjenika gradonačelnika, je istaknuo kako je odlazak mladih školovanih ljudi iz Knina najveća katastrofa koja je mogla zadesiti Knin, te da kroz otvaranje novih radnih mjesta i razvoj projekata u kulturi Knin treba postati grad dolazaka, a ne egzodusa.

– Vjerujemo kako će i građani Knina svoje povjerenje dati našoj Adrijani koja će svoju kampanju voditi pod sloganom – poručili su Hrvatski suverenisti.

Izbornik