Započeo postupak odabira izvođača za izgradnju Poduzetničkog centra vrijednog 33 milijuna kuna


Započeo je postupak odabira izvođača za izgradnju Poduzetničkog centra vrijednog 33,3 milijuna kuna. Evo što je izvijestio dogradonačelnik Marijo Ćaćić.

“Nakon dugotrajne borbe s birokracijom, konačno smo objavili otvoreni postupak javne nabave za odabir izvođača koji će rekonstruirati objekt nekadašnje tvornice Kninjanka u Poduzetnički centar. Radi se o daleko najvećem pojedinačnom ulaganju u poduzetničku infrastrukturu na području našeg Grada u povijesti, a budući Poduzetnički centar će predstavljati osnovu za rapidan razvoj kninskog gospodarstva.

Ukupna vrijednost projekta je 33,3 milijuna kuna, od čega 85% čine bespovratna EU sredstva namijenjena za provedbu Intervencijskog plana Grada Knina, a za pokrivanje preostalih 15% vrijednosti projekta očekujemo, sukladno potpisanom Sporazumu o provedbi Intervencijskog plana, sufinanciranje Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata od minimalno 50% (do maksimalno 80%).

Ukoliko sve bude u redu i ukoliko ne bude dodatnih opstrukcija, kroz 2 – 3 mjeseca ćemo odabrati ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja i uvesti ga u posao, nakon čega počinje teći rok od 10 mjeseci u kojem svi radovi na objektu moraju biti gotovi”, izvijestio je Ćaćić.

I. Š.

Izbornik