Povjerenstvo kaznilo gradonačelnika s tri tisuće kuna


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je da je gradonačelnik Knina Marko Jelić povrijedio Zakon o sukobu interesa jer je potpisao partnerstvo s udrugom kojoj je na čelu njegova supruga s kojom je ranije osnovao istu udrugu, Scientica Populo, izvijestio je N1.

Kasnije se ta udruga javlja na EU natječaje. Kazna koju je odredilo povjerenstvo je 3 tisuće kuna. Jelić je osobno došao na sjednicu Povjerenstva i poručio da je odlučio sam potpisati partnerstvo, a ne prebaciti za svoju zamjenicu. Ne misli da je napravio bilo kakvu pogrešku u postupanju.

“Ovo je izokrenuta pila. Sve je prošlo niz provjera. Ja sam molekularni biolog i nisam navikao da netko odgovara za nešto što ne mora. Sva tri moja zamjenika imaju pravo potpisa. Mogla je potpisati moja zamjenica i druga dva i onda ne bismo sjedili ovdje, jer biste rekli da je sve uredno, ali to ne bi promijenilo na stvari. Da bi dokumentirao svoju osobnost, kao sveučilišni profesor imao sam obitelj na ispitu i rušio sam ih godinu. Jer ja tako radim”, kazao je.

Odgovor Povjerenstva Jeliću je da nije pitao tijelo koje je trebao pitati, a to su oni, odnosno Povjerenstvo.

Izvor: N1

Izbornik