Veliki uspjeh: MNK Knin se plasirao u Drugu ligu


Veliki uspjeh kluba koji postoji tek dvije godine – MNK Knin se plasirao u Drugu Hrvatsku malonogometnu ligu – jug.

Kninjani su se uz splitski MNK Genius plasirali izravno i to nakon što je prvak Dubrovačko-neretvanske županije MNK Cavtat odustao od kvalifikacija.

Osim plasmana u Drugu ligu MNK Knin je dvaput uzastopno osvojio Županijski kup, a ove godine osvojili su i Županijsko prvenstvo. Niska uspjeha u samo dvije godine postojanja.

Predsjednik kluba Damir Dilber posebno ističe zasluge igrača.

– Najprije želim čestitati svojim igračima jer bez njih i njihove ljubavi prema malom nogometu ovo ne bi bilo moguće. Svi su ugradili dio sebe u našu zajedničku priču. Od domaćih igrača do onih kojima nije problem sjesti u auto i putovati 100 kilometara do Knina. A nije im teško jer znaju kakva ih ekipa čeka tu. Zahvalio bih se ovim putem i sponzorima na čelu s našim generalnim sponzorom Iganom u vlasništvu Ivana Čeke. Oni su prepoznali našu priču – istaknuo je Dilber i dodao kako se klub suočavao i s nepotrebnim destruktivnim kritikama.

– Nažalost, u sredini u kojoj živimo uvijek postoji neka grupa ljudi koja ti od početka šalje destruktivne poruke, tipa kako to nije moguće, kako će se klub ugasiti brže nego što je osnovan ili kako ne može igrati ovaj ili onaj igrač… A nikad nitko od tih destruktivaca nije skupio hrabrosti da meni to osobno kaže. Žao mi je što nije, u tom slučaju bi im se samo zahvalio jer oni su moje gorivo da ovaj klub skupa s ljudima kojima sam okružen guram dalje i dalje – ustvrdio je predsjednik kluba i najavio pripreme za što bolji učinak u višem rangu natjecanja.

– Što se tiče priprema, finaliziramo kadar za premijernu sezonu u Drugoj ligi. Kadar koji imamo pojačat ćemo sa sigurno još 4-5 igrača jer cilj u narednoj sezoni nije ostanak u Drugoj ligi. Cilj je biti u vrhu lige – najavio je predsjednik MNK Knin.

I. Š.

Izbornik