• Naslovna
  • Crna kronika
  • Podignuta optužnica protiv Mladena Miloševića; Mora vratiti milijun i pol zamračenih kuna

Podignuta optužnica protiv Mladena Miloševića; Mora vratiti milijun i pol zamračenih kuna


milosevic-mladenPodignuta je optužnica protiv Mladena Miloševića (55), predsjednika Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Šibensko-kninske županije ‘Tvrđava Knin i predsjednika istoimene zadruge, a tužitelji u optužnici traže da vrati gotovo milijun i pol kuna koje je ‘zamračio’ kroz kaznena djela koja mu stavljaju na teret.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku, podiglo je jučer protiv njega optužnicu pred Županijskim sudom u Šibeniku, zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Stavljaju mu na teret da je od siječnja 2008. do prosinca 2012. godine u Kninu, kao predsjednik udruge i zadruge Tvrđava Knin, kao jedina osoba ovlaštena za zastupanje udruge i zadruge za podizanje novca s njihovih računa, podizao novce bez ikakve pravne osnove i tako sebi uzeo više od milijun i 480 tisuća kuna, doznajemo u šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Tereti ga se da je istovremeno, s ciljem da prikrije podizanje novca sa žiro-računa i prisvajanja tog novca, izradio lažna pisana godišnja financijska izvješća udruge i zadruge za razdoblje od 2008. do 2011. godine, prikazujući u njima znatno manje iznose prihoda i rashoda od stvarnih, a zatim ih potpisao i ovjerio službenim pečatom te ta lažna izvješća dostavio nadležnom uredu državne revizije i porezne uprave.
U optužnici je predloženo šibenskom Županijskom sudu da se Miloševiću oduzima imovinska korist ostvarena kaznenim djelom, što znači da bi morao vratiti čak 1,480.659,85 kuna.

Podsjetimo, Milošević je zbog tih kaznenih djela uhićen sredinom studenog prošle godine.

Izvor: www.24 sata.hr

Foto: sibenskiportal.hr

Izbornik