Započinju radovi na uređenju Informacijsko-inovacijskog inkubatora; Potpisan ugovor s izvođačem radova


Gradonačelnik Marko Jelić i direktor tvrtke Reliance Tomislav Albini potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Informacijsko-inovacijskog inkubatora u Poduzetničkoj zoni Preparandija. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je osam milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta 12,2 milijuna kuna.

– Cilj je omogućiti mladima bavljenje visokom tehnologijom, a imamo brojne mlade ljude koji se bave IT-om. Ovim projektom Knin će biti jedan od najnaprednijih gradova po pitanju IT infrastrukture – istaknuo je gradonačelnik Jelić.

Tvrtka Reliance koja će izvoditi radove poznata je po izgradnji Skywalka na Biokovu, specijalizirana je za rekonstrukciju starih objekata, a na ovom natječaju pobijedila je u konkurenciji 14 prijavitelja.

– Bit će nam izazov raditi na rekonstrukciji ovog objekta i vjerujem da ćemo sve završiti u ugovorenom roku. S radovima započinjemo 17. kolovoza – izvijestio je direktor tvrtke Tomislav Albini.

Detalje je predstavio i čovjek zadužen za projekte u gradskoj upravi, dogradonačelnik Marijo Ćaćić.

– Ljudi s područja Knina moći će razvijati softverska i hardverska rješenja na suvremenoj opremi i to besplatno. Na ovaj način prvi od tri objekta u Poduzetničkoj zoni Preparandija stavljamo u funkciju, a uskoro će ići i obnova drugoga objekta koji će biti Poduzetnički centar. Nakon toga ići će se i s obnovom trećeg objekta, same zgrade Preparandije – otkrio je dogradonačelnik Ćaćić.

Ovaj projekt koji je dio Intervencijskog plana Grada Knina u 85-postotnom iznosu financira Europski fond za regionalni razvoj. Konkretno, riječ je o 10,4 milijuna kuna. Rok za završetak radova je kraj travnja 2021. godine.

Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirane podrške poduzetnicima za osnivanje i razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu. Budućim korisnicima će na više od 500 m2 višenamjenskog prostora opremljenog uređajima visoke tehnologije poput servera, radnih stanica, 3D printera, CNC uređaja i slično na raspolaganju biti uredi, radionice, prostori za co-working i edukaciju. Projekt je usmjeren na mlade inovativne poduzetnike, studente, učenike, a usluge Inkubatora bit će na raspolaganju i drugima koji imaju potrebu za razvijanjem i testiranjem svojih ideja, projekata i proizvoda.

Zajedno s ovim projektom Grad Knin trenutno provodi osam projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina, uključujući i projekt Uređenja sportsko-rekreacijske zone Marunuša i izgradnje javne rasvjete duž staze uz Krku za koji je nedavno potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a dva projekta su završena. Ukupna vrijednost svih projekata iz Intervencijskog plana koji su trenutno u provedbi je oko 34 milijuna kuna.

I. Š.

Izbornik