• Naslovna
  • Društvo
  • Nacionalni Stožer: Odluka kninskog Stožera nije obvezujuća nego je riječ o preporuci; Policija neće reagirati

Nacionalni Stožer: Odluka kninskog Stožera nije obvezujuća nego je riječ o preporuci; Policija neće reagirati


Odluka gradskog Stožera civilne zaštite o ograničenju rada kafića i zabrani koncerata nije obvezujuća, odgovorili su iz nacionalnog Stožera civilne zaštite na upit Feral News-a. Istom portalu, iz policije su odgovorili kako neće intervenirati u slučaju nepoštivanja te odluke.

“Odluke koje samostalno donose općinski, gradski ili županijski stožeri imaju karakter preporuka“, odgovorili su iz nacionalnog Stožera.

Samim tim, odluka lokalnog Stožera nije obvezujuća.

Feral News je razgovarao i s glasnogovornicom Policijske uprave šibensko-kninske županije koja je pojasnila kako je iz objašnjenja nacionalnog Stožera jasno kako se radi o odluci koja nije obvezujuća te da samim tim Policija neće kontrolirati radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

Za Feral News izjavu je dao i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Marijo Ćaćić

“Danas smo dobili službeni pisani odgovor nacionalnog Stožera da lokalni stožer može donositi isključivo preporuke za ograničavanje rada ugostiteljskih objekata pa ćemo sutra sazvati sjednicu Stožera civilne zaštite grada Knina i, sukladno naputku nacionalnog Stožera, povući odgovarajuće korake u skladu s pozitivnom zakonskom regulativom.”, kazao je Ćaćić.

Izvor: Feral News

Izbornik