• Naslovna
  • Društvo
  • Do kraja mjeseca moraju se podnijeti, odnosno nadopuniti zahtjevi za stambeno zbrinjavanje

Do kraja mjeseca moraju se podnijeti, odnosno nadopuniti zahtjevi za stambeno zbrinjavanje


Knin-panorama-2013U tijeku je podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje na područjima posebne državne skrbi. Naime, svi oni koji još nisu riješili stambeno pitanje, moraju do 31. ožujka nadopuniti ili pak podnijeti novi zahjtev, ovisno o tome jesu li prošle godine bili na Listi prvenstva ili ne.

Bivši nositelji stanarskog prava , bez obzira jesu li ili nisu na Listi prvenstva za 2013, ne trebaju podnositi novi zahtjev, već će to po službenoj dužnosti za njih učiniti Ured državne uprave.

Zahtjevi se podnose Uredu državne uprave u Šibeniku, a ne Regionalnom uredu za područja posebne državne skrbi u Kninu. Naime, Ured državne uprave je prvostupanjsko tijelo koje rješava predmete u prvom stupnju, dakle utvrđuje pravo na stambeno zbrinjavanje, dok je Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje drugostupanjsko tijelo koje provodi program zbrinjavanja po utvrđenim rješenjima koje donose uredi državne uprave u županijama, u ovom slučaju u Šibeniku.

Na osnovu nadopunjenih i novih zahtjeva radit će se nova Lista prvenstva za 2014. godinu koja će biti objavljena do 31. svibnja.

Izvor: Radio Knin

Izbornik