Poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Grada Knina


grbU povodu blagdana sv. Ante i Dana Grada Knina, Gradsko vijeće dodjeljuje javna priznanja Grada pravnim i fizičkim osobama za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Knina, a posebice za iznimne uspjehe u unaprjeđenju gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja, obrazovanja i drugih javnih djelatnosti, športa, tehničke kulture, zaštite i unapređenja čovjekovog okoliša, te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene.

Sukladno Odluci Gradskog vijeća o priznanjima Grada Knina, javna priznanja Grada Knina su Počasni građanin Grada Knina, Nagrada Grada Knina za životno djelo, Nagrada Grada Knina, Plaketa Grada Knina i Grb Grada Knina.

Poticaj za dodjelu priznanja, uz odgovarajuće obrazloženje, mogu dati trgovačka društva, ustanove, političke stranke te druge organizacije i udruge, kao i građani.

Pozivaju se zainteresirani predlagatelji da svoje prijedloge sa detaljnim obrazloženjem razloga poticaja priznanja i suglasnošću predloženog kandidata dostave do 1. svibnja 2014. godine u zatvorenoj omotnici sa naznakom «ne otvaraj» na adresu: Gradsko vijeće Grada Knina, Odbor za priznanja Grada Knina, dr. Franje Tuđmana br. 2, 22300 Knin.

Izbornik