Čarobni dječji kutak u Kistanjama


Piše: Anita Ercegovac, Čarobni svijet; Foto: Čarobni svijet

Udruga „Čarobni svijet“ uz podršku Općine Kistanje 1. 6. 2020. organizirala je volontersku akciju uređenja dječjeg kutka u dvorištu uz prostor igraonice u Kistanjama. U akciji su sudjelovala djeca, njihovi roditelji, volonteri udruge „Čarobni svijet“ i predstavnici Općine.

Vrijednost je ove akcije višestruka jer su se mnogi odlučili uključiti u njezino ostvarenje. U akciji je sudjelovala Općina Kistanje koja je osigurala dio troškova, tvrtka CIB TRADE iz Šibenika donirala je cvijeće i zemlju, te ostali dragi suradnici koji su prepoznali važnost naše akcije. Na poseban način je potrebno istaknuti i angažman roditelja djece polaznika radionice koji su, uz svoj volonterski rad, donirali brojne materijale za uređenje kao što su automobilske gume i ručno izrađene kućice za ptice.

Oduševljenje sudionika bilo je sveopće uz komentar roditelja da će sad imati konkretno mjesto druženja za sebe i svoju djecu i mimo radnog vremena igraonice. Voditeljice dječjih radionica ne kriju oduševljenje zbog novih mogućnosti i sadržajnijih aktivnosti na otvorenom. Uz kreativne radionice, udruga „Čarobni svijet“ iznimnu pažnju daje zdravom življenju na otvorenom i ekološko-rekreativnim aktivnostima. Samim time aktivno pridonosimo i pojačanoj prevenciji korona virusa.

Naš mali projekt uvod je u daljnje uređenje dječjeg igrališta koje su nadležna tijela najavila, a koje je svakako potrebno djeci u slobodnom vremenu s ciljem poboljšanja kvalitete života u zajednici.

Radionice Čarobnog svijeta u Kistanjama godišnje pohađa 40-ak djece u dobi od 3,5 do 6 godina.

Izbornik