Jedna novooboljela osoba u županiji


Jedna je novooboljela osoba od COVID-a-19 u našoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Evo priopćenja:

“Na današnji dan imamo jednu novooboljelu osobu od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o štićenici Doma za starije i nemoćne osobe „ Cvjetni dom“ Šibenik, a epidemiološki izvidi su u tijeku. S današnjim danom broj oboljelih popeo se na 91, oporavljenih je i dalje 76.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split, od kojih su dva na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 27 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1776 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.
Nakon deset dana bez novooboljelih, današnji slučaj potvrđuje da je virus još uvijek prisutan i da se i dalje trebamo pridržavati svih propisanih epidemioloških uputa i mjera, tim više što smo krenuli u treću fazu popuštanja mjera, ukinute su propusnice za kretanje među županijama, dio djece se vratio u vrtiće i škole, trgovine i uslužne djelatnosti rade zato pozivamo građane da i dalje budu odgovorni.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Nikola Blažević.

I. Š.

Izbornik