Dvoje novooboljelih iz Knina


Još je dvoje ljudi iz Knina zaraženo COVID-om-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Evo i priopćenja:

“Na području Šibensko-kninske županije još su četiri osobe pozitivne na koronavirus, tako da se s današnjim danom broj oboljelih popeo na 61. Riječ je o dvije osobe iz Knina, jednoj s područja Općine Promina i jednoj s područja Grada Drniša. Svi novooboljeli su kontakti prethodno oboljelih u kninskoj bolnici, među njima troje je pacijenata i jedna je osoba zdravstveni djelatnik kninske bolnice.

Od ukupno 61 oboljelih osoba, jedna osoba koja je zdravstveni djelatnik OVB „Hrvatski ponos“ Knin je iz Splitsko-dalmatinske županije, što znači da na području naše županije imamo ukupno 60 oboljelih od COVID-19.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split.

U karanteni su i dalje dvije osobe koji su državljani Republike Hrvatske. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da kršenja mjere nije bilo.

U ovo blagdansko vrijeme, apeliramo na naše građane da naprave dobro djelo i ostanu u svojim kućama kako ne bi ugrozili zdravlje svoje i svojih bližnji. U ovim teškim vremenima držite fizičku distancu, a socijalni kontakt sa svojim bližnjima ostvarite koristeći digitalnu tehnologiju.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici ww.koronavirus.hr”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Nikola Blažević.

I. Š.

Izbornik