• Naslovna
  • Društvo
  • Gradski Stožer CZ: U Kninu sveukupno pet osoba zaraženih COVID-19 infekcijom

Gradski Stožer CZ: U Kninu sveukupno pet osoba zaraženih COVID-19 infekcijom


U Kninu je sveukupno pet osoba zaraženih COVID-19 infekcijom od kojih su četiri iz istoga kućanstva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Knina. Priopćenje Stožera donosimo u cijelosti:

“Na dan 08. travnja 2020. evidentirano je ukupno 13 osoba koje su na neki način vezane uz Opću i veteransku bolnicu „Hrvatski ponos“ u Kninu, a zaraženi su virusom SARS-CoV-2. Od tog broja, pet osoba su djelatnici kninske bolnice, pet osoba su bili pacijenti kninske bolnice, a tri osobe su članovi obitelji jednog od zaraženih djelatnika kninske bolnice. Svi djelatnici bolnice i bivši pacijenti su izravno vezani na Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije. Tijekom epidemioloških izvida provedenih u kninskoj bolnici određena je mjera samoizolacije za ukupno 27 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana uzeti su brisevi još devet osoba od čega su njih osmero djelatnici kninske bolnice, a jedan je član obitelji prethodno zaražene osobe. Rezultati ovih testiranja se očekuju tijekom sutrašnjeg dana.

Od 13 zaraženih osoba, tri osobe se ne nalaze u Šibensko-kninskoj županiji (prvozaraženi liječnik iz Zadra, djelatnica bolnice iz Sinja i bivši pacijent bolnice iz Splita), a od preostalih deset osoba, njih pet se nalazi izvan Grada Knina (jedna djelatnica bolnice je sa Miljevaca, tri bivša pacijenta bolnice su iz Šibenika i jedan iz Vodica). Zaključno, na području Grada Knina trenutno ima 5 osoba zaraženih COVID-19 infekcijom, od čega je njih 4 iz jednog kućanstva.

Poduzetim epidemiološkim mjerama će se pokušati prevenirati daljnje širenje zaraze na preostale djelatnike i pacijente bolnice, kao i na opću populaciju izvan bolnice. Stožer civilne zaštite Grada Knina pratit će daljnji razvoj situacije te će u skladu s tim poduzimati odgovarajuće mjere i pravovremeno i potpuno informirati građane.

Ponovno apeliramo na sve naše sugrađane da se strogo pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera i uputa izdanih od strane Stožera civilne zaštite na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, da minimiziraju izlaske iz svog doma na najmanju moguću mjeru, da prilikom izlaska striktno poštuju socijalnu distancu, da često dezinficiraju ruke i da koriste maskice koje ih štite od zaraze virusom SARS-CoV-2.

Budimo odgovorni za vlastito zdravlje, zdravlje naših obitelji i svih naših sugrađana.”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Marijo Ćaćić.

I. Š.

Izbornik