• Naslovna
  • Društvo
  • Novih sedam oboljelih u Kninu i svi su vezani uz kninsku bolnicu

Novih sedam oboljelih u Kninu i svi su vezani uz kninsku bolnicu


Novih je sedam slučajeva oboljelih od koronavirusa u Kninu i svi su vezani uz kninsku bolnicu, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

“Danas je potvrđeno novih sedam slučajeva pozitivnih na virus SARS-CoV19 i svi su vezani uz kninsku bolnicu. Od sedam novooboljelih dvoje je pacijenata sa Odjela fizijatrije OVB „Hrvatski ponos“ Knin, dvoje zdravstvenih djelatnika kninske bolnice i tri osobe koje su obiteljski kontakt sa zaraženom osobom.”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Nikola Blažević.

Situaciju je za HRT4 komentirao i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

– Imamo ozbiljnu situaciju u kninskoj bolnici. Nažalost dogodilo nam se ono što smo maksimalno nastojali izbjeći tako da nismo davali nikakvu funkciju kninskoj bolnici u smislu spremnosti za bavljenje sa zaraženim osobama. Željeli smo je sačuvati s obzirom na njenu specifičnost jer se radi o palijativi, o produženom liječenju, radi se o starijim pacijentima koji su posebno ugroženi.

Sa zaraženim doktorom, koji ima prebivalište u Zadru, nažalost je ostvaren kontakt te se preko djelatnika proširio u krugu bolnice na jedan ozbiljan način što bolnicu stavlja u jedan dosta ozbiljan režim rada” – izjavio je župan.

I. Š.

Izbornik