Nema novooboljelih u županiji


U našoj županiji nema novooboljelih od COVID-a-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Evo i priopćenja:

“Na dan 4. travnja 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19. Na Odjelu infektologije hospitalizirano je deset pacijenata pozitivni na virus SARS-CoV-2, od jučer je jedna osoba primljena a tri su otpuštene. Tri pacijenta i dalje su na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.
U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Od jučer je zatvorena za posjećivanje šetnica u kanalu sv. Ante i svi sadržaji u značajnom krajobrazu „Kanal luka“. Odluka je donesena kako bi se tijekom pandemije koronavirusa osigurale nužne mjere zaštite posjetitelja.

I dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, budite odgovorni, ostanite doma jer samo tako čuvate svoje i zdravlje svojih bližnjih.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Nikola Blažević.

I. Š.

Izbornik