Još jedan oboljeli u županiji; Ukupno ih je 31


Još je jedna osoba u našoj županiji oboljela od virusa COVID-a 19, što znači da ih je sada ukupno 30, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Potvrđen je još jedan slučaj bolesti od virusa COVID-a 19, radi se o osobi koja je bliski obiteljski kontakt sa zaraženom osobom. Na dan 3. travnja 2020. godine na području Šibensko-kninske županije je oboljela ukupno 31 osoba.
Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a tri pacijenta su na respiratoru u KBC Split.

Četiri osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 348 osoba od kojih je 146 osoba kontakti s oboljelima. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su tri dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila navedene mjere.

Broj oboljelih i dalje raste, stoga i dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem svakog pojedinca možemo zaustaviti širenje epidemije.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Nikola Blažević.

I. Š.

Izbornik