NP Krka: Edukacija najmlađih putem digitalnih kanala


Piše: Katia Župan, NP Krka

Nacionalni park „Krka“ edukaciju najmlađih preselio je na digitalne kanale.

Saznajte po čemu je NP „Krka“ poseban i što ga čini drugim najposjećenijim nacionalnim parkom u Hrvatskoj.

Ukoliko još niste imali priliku posjetiti NP „Krka“, naši radoznali junaci Miro, Maša i Dorian rado će vam pomoći da ga pobliže upoznate kroz serijal edukativnih emisija Gle, Krka!, koji je od danas dostupan na YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UC_os_4lWleQDQzunxdjIlRw

Kroz zanimljive edukativne emisije za djecu, vodit će vas simpatični Miro i njegovi radoznali prijatelji Maša i Dorian. Svaka od emisija posvećena je jednoj od tema kroz koju ćete upoznati barem dio bogate prirodne i kulturnopovijesne baštine Parka.

Znate li što je to nacionalni park, a što sedra? Koji je jedini sisavac koji može letjeti? Što se krije u Oziđanoj pećini? Mogu li se na Roškom slapu vidjeti vile? Naši simpatični junaci će uz pomoć stručnih djelatnika Nacionalnog parka „Krka“ saznati odgovore na ta i mnoštvo drugih zanimljivih pitanja tijekom šetnje bajkovitim krajolicima Parka u očuvanoj prirodi.

Prva emisija, u trajanju od jednog školskog sata, objedinjuje više nastavnih predmeta i cjelina pa će tako naši najmlađi gledatelji primjenom interdisciplinarnog pristupa te prateći šetnju naših junaka Nacionalnim parkom „Krka“ biti u mogućnosti savladati nova znanja iz područja prirode, kemije, povijesti i geografije iz sigurnosti vlastitog doma

U svojim redovitim aktivnostima JU „Nacionalni park Krka“ veliku pažnju posvećuje edukaciji, odnosno odgojno-obrazovnoj ulozi zaštićenog područja, a upravo su djeca i mladi najbolji promotori pozitivnih ekoloških poruka i promjena u svojoj užoj i široj zajednici. Svijest o važnosti zaštite okoliša i razvijanje senzibiliteta prema prirodi gradi se od najranijeg doba i zato zajedno krenimo u informativan i zanimljiv obilazak Krkom. Brojni mali čuvari prirode moći će se pohvaliti stečenim znanjem te nam ga pokazati čim Park opet širom otvori svoja vrata.

Izbornik