• Naslovna
  • Društvo
  • Priopćenje županijskog Stožera: Jedan novooboljeli pacijent u županiji

Priopćenje županijskog Stožera: Jedan novooboljeli pacijent u županiji


U Šibensko-kninskoj županiji jedan je novooboljeli od COVID-a 19 i sada ih je ukupno 24, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije kojega prenosimo u cijelosti:

“Na dan 31. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirana je još jedna osoba oboljela od COVID-19. Ukupno je 24 oboljele osobe od koronavirusa. Od ukupno 13 hospitaliziranih pacijenata na Odjelu infektologije, jedan pacijent je prebačen u KBC Split, a jedan je na respiratoru.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 371 osobe od kojih je 128 bilo u kontaktu s oboljelima. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su četiri dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru.

Zbog posebnih uvjeta karantene u naseljima Murter i Betina, Šibensko-kninska županija je iz vlastitih proračunskih sredstava, a preko Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije pomogla nabaviti zaštitnu opremu za potrebe Stožera civilne zaštite općina Murter-Kornati i Tisno. Zbog dodatne zaštite u njihovom radu, svakom stožeru je isporučeno po 200 komada zaštitnih maski i 1000 komada zaštitnih rukavica.

Svi možemo oboljeti od koronavirusa zato i dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje epidemije.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Nikola Blažević.

Uz priopćenje smo dobili i napomenu da u evidenciji oboljelih na području naše županije imamo 24 osobe, iako je testiranjem potvrđeno 25 oboljelih. Naime, prvooboljela osoba koja je testirana na našem području je pacijent iz Zagreba koji je bio u svojoj vikendici na području Šibensko-kninske županije i koji se od jučer vodi u evidenciji oboljelih osoba po svom prebivalištu, a to je grad Zagreb.

I. Š.

Izbornik