Udruga ZvoniMir uspješno završava projekt Pokreni se!


Projekt pod nazivom „Pokreni se!“ ukupne vrijednosti 581.354,70 kn koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda je vrlo uspješno priveden kraju sa ostvarenim svim planiranim rezultatima. Radi se o projektu koji je svojim aktivnostima bio usmjeren na pružanje podrške nezaposlenim osobama u što lakšem pronalaženju posla kao i povećanju konkurentnosti na tržištu rada.

Kroz projekt je organiziran rad 4 Kluba za zapošljavanje, u Kninu, Drnišu, Biskupiji i Kistanjama, a koje je ukupno posjetilo 407 osoba koje su dobile individualnu podršku i informaciju o zapošljavanju što je doprinijelo pronalaženju posla za 21 osobu.

Održano je 16 radionica razvoja socijalno – interpersonalnih vještina na kojima je sudjelovalo 100 korisnika koji su izrazili zadovoljstvo prezentiranim sadržajem.

U sklopu projekta uspostavljena je Mreža poslodavaca Šibensko-kninske županije od čak 20 poslodavaca, čija je svrha povezavanje udruga, tvrtki i ustanova koje su spremne prihvatiti nezaposlene osobe kroz volonterski rad. Uz podršku Mreže organizirano je nekoliko volonterskih akcija sa svrhom radne aktivacije nezaposlenih osoba i stjecanja vrijednih iskustava.

33 nezaposlene osobe dobile su besplatnu edukaciju kroz 4 verificirana programa – Njegovatelj/ica starijih osoba, Operater na računalu, Pomoćnik/ca u nastavi u radu s učenicima s teškoćama u razvoju i Vozač vozila C kategorije. Svi su polaznici uspješno završili edukaciju, a uvjerenja će se uz podjelu promotivnih i radnih materijala odvijati u prostorijama udruge ZvoniMir na adresi Domagojeva 12 u Kninu do kraja provedbe projektnih aktivnosti, odnosno do 26.ožujka.

Projektne aktivnosti su promovirane distribucijom promotivnog materijala, letaka, plakata, platnenih vrećica, olovaka i dr., te predstavljanjem na Sajmu EU projekata u Šibeniku. Šira javnost informirana je zahvaljujući lokalnim portalima kao i radio postajama, a udruga je redovno izvještavala o tijeku provedbe putem svoje web stranice www.zvonimir.hr

Udruga ZvoniMir se zahvaljuje svim sudionicima, a osobito partnerima na projektu – HZZ Područni ured Šibenik ispostava Knin, Grad Knin, Grad Drniš, Općina Biskupija i Općina Kistanje te svima onima koji su na različite načine pridonijeli uspješnom provođenju ovoga projekta.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge ZvoniMir Knin

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik