Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata


Voditelj Nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da od ponoći stupaju na snagu strože mjere socijalnog distanciranja radi sprječavanja širenja zaraze, izvještava HINA.

Od četvrtka u 0:01, na snagu stupa čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije.

“Osnovno je u ovoj epidemiji da se svatko pridržava mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja, u zatvorenom prostoru dva metra, na otvorenom jedan metar udaljenosti među osobama”, rekao je Božinović.

U pripremi je odluka kojom se u Hrvatskoj otkazuju svi javni događaji i okupljanja, obustavlja se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za funkcioniranje zajednice, primjerice muzeji, kazališta, kina…

Obustavlja se i rad ugostiteljskih objekata svih kategorija, uz izuzetak pripreme i dostave hrane te rada pučkih kuhinja.

Također će se obustaviti rad svih trgovina, osim prodaje prehrambenih i higijenskih artikala, ljekarni, benzinskih crpki, kioska, pekarnica, specijaliziranih trgovina s dječjom opremom, prodajom hrane za životinje, prodajom specijaliziranih ortopedskih pomagala…

Obustavlja se rad teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih cenatara, svih organiziranih treninga, plesnih škola, dječjih i drugih radionica. Vrijedi i obustava vjerskih okupljanja.

HINA

Izbornik