• Naslovna
  • Društvo
  • Očekuje se 77 milijuna kuna za Inovacijsko središte kninskog Veleučilišta

Očekuje se 77 milijuna kuna za Inovacijsko središte kninskog Veleučilišta


x 012Veleučilište Marka Marulića u Kninu očekuje sredstva iz strukturnih fondova Europske unije za projekt Inovacijskog središta u Biskupiji.

Deset godina radilo se na pripremi ovog velikog projekta, jedinstvenog u Hrvatskoj, da bi se nakon pribavljanja opsežne dokumentacije, prije par dana, predao Ministarstvu regionalnog razvoja.

Na natječaj je prijavljeno oko dvjesto projekata ukupne vrijednosti 235 milijuna kuna, no po riječima prodekana za razvoj veleučilišta dr. Marka Jelića, kninski je projekt najbolje pripremljen. Na mjestu nekadašnjih vojnih skladišta u Biskupiji gradit će se pilot postrojenja sa analitičkom opremom, restoranom i ostalim pratećim sadržajima, za što je Vlada RH dala pravo građenja na 50 godina. Tu će studenti stjecati praktičnu naobrazbu, gospodarstvenici razvijati nove proizvode i tehnologije, obavljat će se kontrola kvalitete proizvoda kao i marketinške aktivnosti. Bit će to izvrstan spoj kninskih studenata, znanstvenika i u konačnici poduzetnika .

Ukupna vrijednost projekta je 80 milijuna kuna, a 77 milijuna očekuje se iz EU-a. Preostala tri milijuna uložilo bi veleučilište.

U Inovacijskom središtu radit će uglavnom profesori s kninskog veleučilišta, no veseli činjenica da će se otvarati i nova radna mjesta i to za oko 18 ljudi.

Iako su u Kninu uvjereni da će projekt dobiti zeleno svjetlo, konačna potvrda znat će se koncem lipnja.

Izvor: Radio Knin

Izbornik