NP Krka: Preventivne mjere s ciljem zaštite zdravlja


Piše: Katia Župan, NP Krka

Poduzete su preventivne mjere s ciljem zaštite zdravlja posjetitelja i uključenih dionika te se kontinuirano prate relevantne informacije i smjernice na osnovi kojih će se poduzimati daljnje akcije.

Nakon što su informacije o osobama u Republici Hrvatskoj kod kojih je potvrđen koronavirus postale dostupne javnosti, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ poduzela je sve potrebne predradnje i aktivnosti s ciljem zaštite zdravlja posjetitelja, zaposlenika, partnera i suradnika. Sve mjere i postupanja usklađuju se s trenutačnim preporukama i uputama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Događanja koja su se u NP „Krka“ trebala održati u ožujku i početkom travnja odgođena su. Ponajprije je riječ o aktivnostima vezanim za obilježavanje Svjetskoga dana voda, 22. ožujka, i održavanje trećeg Krka polumaratona, predviđenoga za 4. travnja, na kojima inače sudjeluje mnoštvo sudionika i posjetitelja. Otkazano je i sudjelovanje djelatnika JU „NP Krka“ na turističkim sajmovima u Republici Hrvatskoj i stranim državama.

Nacionalni park „Krka“ otvoren je za posjetitelje u skladu s preporukama stručnih službi. Lokaliteti Skradinski buk i Roški slap s pripadajućim prezentacijskim sadržajima mogu se posjetiti svakog dana od 9 do 17 sati, kao što je uobičajeno za ovo doba godine.

Kontinuirano pratimo informacije i smjernice nadležnih službi te ih pravodobno prosljeđujemo djelatnicima Parka, koji su dobili jasne upute o tomu kako će postupati u određenoj situaciji, kao i poslovnim suradnicima. Također, poduzimamo sve potrebne mjere i činimo sve što je u našoj moći kako bismo zaštitili ne samo posjetitelje, već i zaposlenike, partnere i suradnike tijekom redovitih aktivnosti NP „Krka“.

Ako dođe do promjena vezanih za rad Nacionalnog parka „Krka“, posjetitelji i dionici o tomu će pravovremeno biti obaviješteni preko mrežnih stranica JU „NP Krka“.

Na kraju, želimo naglasiti da odgovornim ponašanjem, postupanjem u skladu s uputama i provođenjem preventivnih mjera štitimo svoje, ali i tuđe zdravlje!

Izbornik