• Naslovna
  • Sport
  • Dragan Matić s 4 glasa više od Ivana Kolaka izabran za predsjednika Zajednice sportova

Dragan Matić s 4 glasa više od Ivana Kolaka izabran za predsjednika Zajednice sportova


Dragan Matić opet je izabran za predsjednika Zajednice sportova grada Knina na izbornoj skupštini ove udruge koja okuplja sve kninske sportske klubove.

Nakon što je predsjednik Verifikacijske komisije Marinko Tokmakčija izvijestio da je komisija utvrdila kako pravo glasanja ima 26 predstavnika klubova, pristupilo se izboru vodstva Zajednice.

U izboru za predsjednika, novi-stari predsjednik Dragan Matić dobio je 15 glasova, a njegov protukandidat Ivan Kolak 11.

Samom izboru prethodili su sukobi mišljenja oko toga tko ima pravo predstavljati klub na skupštini kao i koji klubovi, odnosno sportske udruge uopće imaju pravo na članstvo u Zajednici i u skupštini.

Članovi Boćarskog kluba Zrinski zamjerili su Ivici Blaževiću koji je u zadnji čas odlučio biti predstavnik kluba u skupštini iako je ranije klub donio odluku da to bude Dragan Grizelj. Nakon izraženog nezadovoljstva, napustili su skupštinu.

No, to nije bila jedina sporna situacija. Mato Jelić iz Teniskog kluba Kralj Zvonimir je konstatirao da dva predstavika KSO Knin 95 nemaju pravo biti članovi skupštine pozivajući se na Zakon o sportu. Ustvrdio je da KSO Knin 95 treba biti član Zajednice klubova osoba s invaliditetom. Dragan Matić mu je odgovorio da bi za takvo što u Kninu morala postojati tri takva kluba. Stoga je KSO Knin 95 postao punopravni član Zajednice sportova, kako gradske, tako i županijske, istaknuo je Matić.

Mato Jelić je istaknuo i da je sporan predstavnik DSR Golubić budući da se ta udruga ove godine uopće nije prijavila za financiranje kroz javne potrebe u sportu iz gradskog proračuna. Dragan Matić mu je odgovorio da udruga ima uredno financijsko izvješće za 2019. godinu i da je to dovoljan razlog da mogu imati valjanog predstavnika.

Za potpredsjednike Zajednice sportova grada Knina izabrani su Rajko Matić i Josip Bebek, a za članove Izvršnog odbora Dražen Barić, Ivan Uvodić, Robert Marić i Glorija Pinjuh.

U Nadzorni odbor izabrani su Franjo Karlović, Željko Tomljenović i Josip Kustura, a u Sud časti Dragan Pinjuh, Daniel Rimac i Slavica Matić.

I. Š.

Izbornik