Knin se predstavlja na sajmu GAST u Splitu


Piše: TZ grada Knina

Kninska Turistička zajednica predstavlja naš grad i okolicu na poznatom gastronomskom sajmu GAST, koji se održava do subote, 29. veljače u splitskoj Spalladium Areni. Ovaj sajam na štandu TZG Knina predstavljaju se i dvoje lokalnih proizvođača, OPG Markoš sa svojim izvanrednim sirevima i sirnim proizvodima i PZ Vrbničko selo sa vrhunskim vinima ekološke proizvodnje Burnum iz kninskog kraja.

– Posjetitelji oduševljeni okusima i aromama naših proizvoda, a mi ne možemo biti ponosniji. Čak je i pjenušac Burnum uključen u izbor za natjecanje WOW za najbolja pjenušava i rose vina na sajmu. Također malo smo Splićane i ostale posjetitelje sajma podsjetili na sve prirodne i kulturne ljepote Knina, na samo sat vremena od njih.” – javila nam je Romana Marković iz kninske Turističke zajednice.

Osobe educirane u okviru projekta za turističke vodiče i pratitelje imat će priliku biti na svim ovim sajmovima i prakticirati naučeno. U Splitu na štandu TZG Knina svoje znanje prakticira turistički vodič Milenko Stanić i turističke pratiteljice Elektrina Skelin i Ksenija Sinobad.

Ovo je finalna faza projekta Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma koja se odnosi isključivo na promociju. Projekt je financiran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj i Grada Knina, a cilj mu je povećati atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike poboljšanjem i proširenjem turističke ponude. Turistički sajam Gast u Splitu drugi je u nizu, nakon ljubljanskog Alpe-Adria, od četiri sajma na kojima će se Knin i okolica predstavljati. Slijede sajmovi u Zagrebu i Skradinu.

Izbornik