• Naslovna
  • Društvo
  • Nacional: Na Pravnom fakultetu nemaju diplomski rad šibensko-kninskog dožupana Nikole Blaževića

Nacional: Na Pravnom fakultetu nemaju diplomski rad šibensko-kninskog dožupana Nikole Blaževića


Tjednik Nacional u svom novom broju koji će na kioscima biti dostupan sutra piše da na Pravnom fakultetu u Splitu ne mogu naći diplomski rad šibensko-kninskog dožupana i predsjednika kninskog HDZ-a, Nikole Blaževića.

Nacional piše da je, osim nepostojanja diplomskog rada na fakultetu, sporno i nepoštivanje procedure i roka za obranu diplomskog rada.

Mjesec dana nakon što je Grad Knin zatražio potvrdu da je Blažević završio diplomski studij prava, stigao je odgovor fakulteta u kojem stoji da je Blažević položio sve propisane ispite do 30. rujna 2014. i obranio diplomski rad tjedan dana kasnije, 7. listopada, no i da je krajnji rok za obranu ipak bio 30. rujna.

Iz fakulteta su dodali da je uobičajena praksa da se studentima koji polože sve ispite tekuće akademske godine priznaje pravo na obranu diplomskog rada na početku nove akademske godine.

Grad Knin je nakon toga upozorio Pravni fakultet da se “uobičajena praksa” ne spominje u pravnom sustavu RH. Iz Pravnog fakulteta su odgovorili da je diploma Nikole Blaževića vjerodostojna, ali nisu dostavili njegov diplomski rad.

Blažević je za Nacional izjavio kako pretpostavlja da se radi o osobnom ili politički motiviranom napadu na njega te je tom tjedniku dostavio fotografiju indeksa i naslovne stranice svog diplomskog rada koju fakultet ne posjeduje.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju novog broja Nacionala koji će sutra biti na kioscima. Tekst možete pročitati i u priloženim print screen fotografijama članka objavljenog u digitalnom izdanju Nacionala.

Izvor: Nacional

Foto 1: Nikola Blažević, arhiva Hukneta

Foto 2 i 3: print screen članka digitalnog izdanja Nacionala

Izbornik