• Naslovna
  • Društvo
  • Advent u Kninu nadmašio sva očekivanja: Tisuće posjetitelja uživalo u nikad bogatijem programu!

Advent u Kninu nadmašio sva očekivanja: Tisuće posjetitelja uživalo u nikad bogatijem programu!


Piše: TZ grada Knina

Cijeli prosinac Kninjani i njihovi gosti uživali su u nikad bogatijem programu Adventa u Kninu. Uz najbolju atmosferu, vrhunske koncerte, klizalište, Božićni sajam i brojne zabavne programe, Advent u Kninu ove je godine nadmašio sva očekivanja, čemu svjedoče nasmiješena lica brojnih posjetitelja.

Teško je sažeti sva događanja u kojima su posjetitelji Adventa u Kninu uživali od 1. do 31. prosinca, ali pokušat ćemo. Sve je započelo spektakularnim koncertom jednog od najpopularnijih bendova – Vatre, a već na otvorenju Adventa u Kninu bilo je jasno da je pred nama mjesec za pamćenje.

Nakon Vatre, uslijedili su vrhunski koncerti Nene Belana&Fiumensa, Hit benda, Dalmatina i Pravila igre dok su za doček Nove godine publiku rasplesali Diktatori. Publika je pjevala i plesala s jednakim oduševljenjem, a definitivno su to bili koncerti za pamćenje.

Na bogatom programu Adventa u Kninu uživali smo i u Velikoj božićnoj predstavi, predstavi za djecu ‘Dan u laboratoriju sv. Nikole’ i predstavi ‘DJed Mraz’ u sklopu dječjeg dočeka Nove godine, dok su u sklopu Božićnog K(n)ina u Domu HV održane su projekcije četiri vrhunska filma Grinch, Ovog Božića, Kralj lavova i Umri muški. Djeca su uživala i u vožnji Božićnim vlakićem, a uveseljavala su ih i druženja s Djedom Mrazom i vilenjacima.

Kninjani i njihovi gosti tijekom prosinca uživali su u besplatnom klizalištu na kojem je gostovao i zagrebački KK Leda koji je izveo Ples na ledu. Bilo je tu i Disco klizanja, a svake nedjelje održavala se i Mala škola klizanja za djecu koja su učila raditi pokrete na ledu poput pravih majstora.

Svake subote u parku kod kružnog toka, ili na novoj tržnici kad je padala kiša, održavao se Božićni sajam uz mnoštvo izlagača, a u ponudi su bili domaći proizvodi i zanimljive rukotvorine. Svoje su proizvode izložili OPG Markoš – Pađenski sir i basa, OPG Marin Franjić, OPG Pezer, OPG Brankica Borović, PZ Vrbničko selo, Kućna radinost Šibenik, Kućna radinost Branka, Udruga Carza, Laser & print studio “Control C”, OPG Petar Radić, KUD Kralj Zvonimir, Udruga Porta, Udruga Naše ognjište i Likovna udruga Knin.

Adventske kućice Rudolf, Škafić, Restoran Tvrđava, Mozart i Boombar bile su zadužene za bogatu gastro ponudu na igralištu kod OŠ dr. Franje Tuđmana. Bilo je tu i posebnih gastro poslastica, poput bakalara na Badnjak u restoranu Kralj Zvonimir i gulaša od divljači kojeg je na Božićnom sajmu dijelio Lovački savez Šibensko-kninske županije u suradnji s Lovačkim društvom Knin.

Održan je i malonogometni humanitarni turnir ‘4 kafića’ u organizaciji MNK Knin, kao i humanitarna novogodišnja tombola u sklopu programa Adventa u Kninu, a sav prihod išao je za pomoć Kninjaninu Anti Duilu. Puno pažnje privukao je i Javni poziv za najbolje uređenu kuću i okućnicu, balkon i izlog, a pobjednici u svakoj kategoriji osvojili su vrijedne novčane nagrade.

I ove godine nastavila se suradnja s HŽ Putničkim prijevozom koji je svim posjetiteljima Adventa u Kninu u periodu od 29. studenoga do 31. prosinca nudio popust od 40 posto.

– Zahvaljujemo svim našim posjetiteljima koji su uživali i uveseljavali nas divnim komentarima i razdraganim licima. Željeli smo da Knin živi pravu božićnu bajku i da nas vodi zajedništvo, blagdanski duh i veselje. Nema veće nagrade nego vidjeti da smo to i postigli. Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji adventskih događanja. Vidimo se i sljedeće godine, i to još bolji – poručuju organizatori Adventa u Kninu, Grad Knin i Turistička zajednica grada Knina.

Izbornik