• Naslovna
  • Društvo
  • Foto: Kninjani su se odlično proveli za Badnjak uz bakalar, druženje s Djedom Mrazom i koncert grupe Dalmatino!

Foto: Kninjani su se odlično proveli za Badnjak uz bakalar, druženje s Djedom Mrazom i koncert grupe Dalmatino!


Piše: TZ grada Knina

Badnji dan je u Kninu bio prepun događanja kojima su prisustvovali brojni građani grada Knina sa svojim mališanima. Tako su već od jutra uživali u vrhunskom tradicionalnom bakalaru koji se spravljao u Domu HV-a, poslijepodne su doveli svoje mališane na druženje s Djeda Mrazom i vilenjacima, a navečer su se odlično zabavili uz popularni bend Dalmatino na igralištu.

Od jučer je i službeno zavladao pravi blagdanski ugođaj koji je zahvatio sve naše drage sugrađane. S obzirom da je gotovo pa nemoguće zamisliti Badnjak bez tradicionalnog bakalara, vrijedna ekipa Grada Knina i Turističke zajednice grada Knina od 11 ujutro je dijelila Kninjanima ovu gastro deliciju u Domu HV-a.

Ipak, Božić je vrijeme u godini koje najviše vole naši najmlađi pa smo se pobrinuli da u njemu uživaju punim plućima. Cijelo popodne imali su priliku družiti se i fotografirati s Djeda Mrazom i vilenjacima na igralištu Osnovne škole dr. Franje Tuđmana.

Djedica je bio pun strpljenja i dobre energije pa se rado fotografirao sa svom djecom koja su ga došla posjetiti u velikom broju, poslušao sve njihove želje koje će nastojati i ispuniti.

Badnja večer bila je rezervirana za dugo iščekivani koncert popularnog Dalmatina, miljenika domaće publike, kojima često tepaju da su ‘kraljevi dalmatinske pisme.’

Dalmatino je sinoć rasplesao i raspjevao mnogobrojnu publiku koja ih je s oduševljenjem dočekala u 21 sat na igralištu. ‘Dajem ti rič’, ‘Dvi sestre blizanke’, ‘Kiša će’, ‘Grdelin’, ‘Ditelina s čet’ri lista’ samo su neki od poznatih hitova koje je kninska publika pjevala zajedno s poznatim glazbenicima.

Advent u Kninu nastavlja u istom ritmu sutra, 26.12.2019. od 20.00 sati na igralištu s koncertom Hit Benda iz Šibenika.

Foto: CHIPO (prvih osam fotografija) i Elvis Skejić (preostalih pet fotografija)

Izbornik