• Naslovna
  • Društvo
  • Špica Adventa u Kninu: Večeras Neno Belan, u subotu Božićni sajam i radionica za najmlađe, a čeka vas i gastro poslastica od divljači!

Špica Adventa u Kninu: Večeras Neno Belan, u subotu Božićni sajam i radionica za najmlađe, a čeka vas i gastro poslastica od divljači!


Piše: TZ grada Knina

Uzbudljivi vikend je pred nama na Adventu u Kninu, a nakon večerašnjeg koncerta Nene Belana, u subotu vas čeka niz zanimljivih događanja. Zbog najavljene kiše Božićni sajam seli na novu tržnicu gdje vas od 9 do 12 sati čekaju rukotvorine i domaći proizvodi izlagača, dok će od 11 sati Lovački savez županije u suradnji s Lovačkim klubom Knin dijeliti gulaš od divljači. Što vas još čeka ovaj vikend u Kninu, provjerite u nastavku.

Božićni sajam

Posljednji ovogodišnji Božićni sajam na redu je u subotu od 9 do 12 sati, a odlična je to prilika da nabavite domaće poklone i originalne rukotvorine. Očekuju vas štandovi izlagača OPG Markoš – Pađenski sir i basa, OPG Marin Franjić, OPG Pezer, OPG Brankica Borović, Udruga Carza, Laser & print studio “Control C”, OPG Petar Radić, KUD Kralj Zvonimir, Udruga Porta, Udruga Naše ognjište i Likovna udruga Knin. Također, u sklopu sajma, obrt Eli će se sa svojim fritulama pobrinuti za sladak početak dana. Sajam će se zbog najavljene kiše održati na novoj tržnici.

Radionica izrade pletenih kapica

Na Božićnom sajmu najmlađe će razveseliti radionica ručnih radova u organizaciji KUD-a Kralj Zvonimir, a osim djece mogu sudjelovati svi zainteresirani za učenje izrade pletenih kapica. Radionica će trajati za vrijeme Božićnog sajma od 9 do 12 sati, a sve izrađeno na radionici možete ponijeti kući.

Podjela gulaši od divljači

Lovački savez Šibensko-kninske županije u suradnji s Lovačkim društvom Knin pobrinut će se za gastro poslasticu, a na novoj tržnici od 11 sati dijelit će gulaš od divljači. Odlična je to prilika da probate ovaj gastro specijalitet i predahnete od shoppinga na Božićnom sajmu.

Malonogometni humanitarni turnir ‘Četiri kafića’

Malonogometni humanitarni turnir ‘Četiri kafića’ zakazan je za subotnje popodne, a od 16 do 21 sati u dvorani OŠ Lovre Montija četiri ekipe, Oš još, Carpe Diem, Crystal I Škafić, borit će se za mjesto najboljih. Turnir organizira MNK Knin, bit će tu i bogata tombola, a sav prihod od kotizacije ekipa i tombole ide za pomoć u rehabilitaciji Kninjanina Ante Duila.

Koncert Hit bend

Hit bend na Adventu u Kninu nastupa u subotu navečer, a talentirani peteročlani bend iz Šibenika rasplesat će publiku domaćim i stranim hitovima. Moći ćete uživati u melodičnom glasu pjevačice Ive Spahije koju će na električnoj gitari pratiti Jurica Bura, Marko Mišura na bas gitari te Filip Knežević na klavijaturama i Tomislav Ercegović na bubnjevima.

Uigrana ekipa Hit benda rasplesat će publiku na igralištu kod OŠ dr. Franje Tuđmana od 21 sat. U slučaju lošeg vremena, koncert Hit benda će se prebaciti na četvrtak, 26. prosinca.

Mala škola klizanja

I ovu nedjelju, od 14 do 16 sati, održat će se Mala škola klizanja na klizalištu na igralištu kod OŠ dr. Franje Tuđmana. Škola je namijenjena djeci koja ne znaju klizati, u dobi od 5 do 12 godina. Broj djece na klizalištu je ograničen pa će se ovisno o broju djece napraviti dvije do tri grupe, a voditelji klizališta navest će okvirno vrijeme za sve grupe koje moraju pričekati kasniji termin, maksimalno 30 do 40 minuta.

Uzbudljivo će biti ovaj vikend uz niz zanimljivih događanja za male i velike pa ne propustite posjetiti Advent u Kninu i iz prve ruke doživjeti kninsku božićnu bajku!

Izbornik