• Naslovna
  • Društvo
  • Foto: Održana početna konferencija projekta “Knin grad s pričom”

Foto: Održana početna konferencija projekta “Knin grad s pričom”


Večeras je na Veleučilištu Marka Marulića održana početna konferencija projekta “Knin grad s pričom”.

Projekt provodi udruga Zdravi grad iz Splita u suradnji s partnerskom udrugom Čarobni svijet iz Knina, a njegova vrijednost je 623 tisuće kuna.

Projektna ideja je nastala kao rezultat razmišljanja kako stanovnicima grada približiti i osvijestiti postojanje nematerijalne kulturne baštine Knina.

Zato će se pokušati ispričati priča o Kninu i to kroz razvoj i provedbu umjetničko–kulturnih aktivnosti koje će prikazati nematerijalnu kulturnu baštinu grada.

U prvoj fazi će se stručnjaci koji su inače uključeni u umjetničko-kulturne aktivnosti grada educirati o tome što je nematerijalna kulturna baština, koji su to primjeri nematerijalne kulturne baštine Knina i okolice, kako izraditi reprezentativan suvenir i kako ga promovirati, odnosno brendirati.

Druga faza projekta podrazumijeva radionice s djecom različitih dobnih skupina koje će biti na temu nematerijalne kulturne baštine s ciljem osmišljavanja najreprezentativnijeg suvenira.

– Suvenir će, nadamo se, moći poslužiti gradu u svojoj turističkoj promociji te pomoći u brendiranju Knina kao zanimljive turističke destinacije te doprinijeti poziciji na turističkoj karti kakvu grad zaslužuje – istaknuli su nositelji projekta iz udruge Zdravi grad koji su večeras zajedno s partnerima iz Čarobnog svijeta predstavili svoj rad i sami projekt.

Projekt je u potpunosti financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. – Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru – u okviru Europskog socijalnog fonda.

I. Š.

 

Izbornik