• Naslovna
  • Društvo
  • Prijavite se na prvu kninsku Fritulijadu i osvojite super nagrade!

Prijavite se na prvu kninsku Fritulijadu i osvojite super nagrade!


Piše: TZ grada Knina

Mirisi fritula zavladat će Kninom jer će se po prvi puta u sklopu Adventa u Kninu u subotu, 21. prosinca u parku kod kružnog toka održati Fritulijada! Pripremite kuhače, pronađite najbolje recepte za najukusnije fritule jer pobjednike prve kninske Fritulijade očekuje super nagrada, a i za ostale sudionike spremna su iznenađenja!

Ako mislite da imate najbolji recept za omiljenu dalmatinsku poslasticu koju je opjevao i popularni Petar Grašo prijavite se za sudjelovanje na prvoj kninskoj Fritulijadi. Prijaviti se možete e-mailom na info@tz-knin.hr, telefonom na 022/664-822 ili osobnim dolaskom u Turističku zajednicu grada Knina, a sve što trebate je pripremiti kontakt podatke.

Prijave su otvorene za 5 ekipa, a u ekipi može biti od 1 do 3 osobe. O najboljoj frituli odlučivat će stručni žiri koji će fritule ocjenjivati po nizu kriterija, a bodovat će okus, izgled, veličinu fritula…

Organizatori iz Grada Knina i kninske Turističke zajednice udružili su snage s Udruženjem obrtnika Knin koji je glavni sponzor 1. Fritulijade, a pobrinut će se i da su pokriveni troškovi izrade fritula. Sve što natjecatelji trebaju je osigurati pribor za izradu fritula, lonac i uređaj za prženje (fritezu ili plinski rešo).

Ekipu koja spremi najbolje fritule čeka super nagrada – večera u restoranu Tvrđava, koju je osigurao glavni sponzor – Udruženje obrtnika Knin. No, to nije sve, jer su i za sve sudionike Fritulijade spremili utješne nagrade – pregaču i kuhaču.

Uz natjecanje u izradi božićnih poslastica, u veseloj atmosferi u parku kod kružnog toka u isto vrijeme, od 9 sati ujutro u subotu, 21. prosinca održavat će se i Božićni sajam. Svi posjetitelji Fritulijade moći će sudjelovati na božićnom mini doručku, a osim fritula koje će spremati natjecatelji, uživat će i u čaju, koji će osigurati Udruženje obrtnika Knin.

Izbornik