ParaPatrolom obilježen Međunarodni Dan osoba s invaliditetom


Piše: Josip Blažević, UOSI Sveti Bartolomej

U utorak, 3. prosinca obilježili smo Međunarodni Dan osoba s invaliditetom. Krenuli smo ujutro u ParaPatrolu s djelatnicima Policijske uprave Knin i djelatnicom HRT Radio Knina i obišli sva mjesta za parkiranje za osobe s invaliditetom koje posjeduju Znak pristupačnosti.

Naišli smo na nepropisno parkirana vozila i na vozila sa Znakom pristupačnosti kome je isteklo vrijeme trajanja. Odradili smo edukativni dio posla, a policija svoj dio. Naišli smo i na dosta slobodnih parkirnih mjesta koja čekaju svoje korisnike sa Znakom pristupačnosti.

Poslijepodne smo se okupili u našem Poludnevnom boravku s partnerima i prijateljima koji provode sportske aktivnosti u našoj udruzi. Molim vas da razmislite malo o ovim imenima kad vidite tko nas trenira.

Stipe Jarloni – Taekwando klub Olympic, Dražen Lasić i Marko Čeko – Atletski klub Sveti Ante, Miroslav Čalić – Nogometni klub Dinara, Marko Pehar – Biciklistički klub Adrion Oros.

Dragi prijatelji, hvala svima koji su na bilo koji način danas obilježili Međunarodni Dan osoba s invaliditetom. Hvala svima koji nas prate i podržavaju u našim aktivnostima i poziv svima koji nisu bili s nama da nam se pridruže svaki radni dan u našem Poludnevnom boravku.

Jesu li vam poznate parole:

NIŠTA O NAMA BEZ NAS, O NAMA UVIJEK S NAMA, SKALIN MANJE KORAK DALJE, AKO UZMETE MOJE MJESTO HOĆETE LI UZETI I MOJU INVALIDNOST, ŽELIŠ LI SE MJENJATI ZA MJESTO?

Sve je to lijepo reći i slušati ali vrijeme je na vama da se aktivirate i uzmete stvari u svoje ruke jer jedino tako možete naprijed.

Foto: UOSI Sveti Bartolomej

Izbornik