• Naslovna
  • Društvo
  • Božićnom povorkom i koncertom Vatre večeras započinje najbolji Advent u Kninu do sada!

Božićnom povorkom i koncertom Vatre večeras započinje najbolji Advent u Kninu do sada!


Piše: TZ grada Knina

Konačno smo dočekali najljepši mjesec u godini, prosinac, koji nam je došao presvučen u najljepše adventsko ruho, s bogatim programom kojeg vam je pripremila vrijedna ekipa iz Grada Knina i Turističke zajednice grada Knina. Svojim dolaskom večeras uveličajte božićnu povorku kroz grad koja starta u 18.50 sati od Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta te nipošto ne propustite veliki koncert popularne Vatre u 20 sati na igralištu!

Došao je i taj dugoočekivani 1. prosinac kada ćemo službeno otvoriti još jedan Advent u Kninu! Na veliku žalost organizatora, zbog juga i visokih temperatura ovaj tjedan, klizalište se nije uspjelo zalediti. No, vjeruju kako će najavljivano padanje temperatura doprinijeti otvaranju klizališta kroz koji dan. Klizački klub Leda iz Zagreba, koji je svojim plesom na ledu trebao uveličati večerašnje otvorenje, odgođen je do daljnjeg, a organizatori se nadaju da će ih uspjeti dogovoriti kroz mjesec prosinac. Klince i klinceze, u zamjenu za klizanje, svoju adventsku čaroliju i uspomene će imati prilike stvoriti u ogromnoj snježnoj kugli, koja ih čeka večeras od 19.00 sati na igralištu, uz druženje s Djedom Mrazom i vilenjacima te uz brojna druga šarena iznenađenja ovogodišnjeg Adventa.

Jučer je, kao svojevrsna uvertira u svečano otvorenje, održan prvi Božićni sajam kojem ćete moći prisustvovati svake iduće subote u 9 sati, u parku kod kružnog toka. Na Božićnom sajmu možete kupovati rukotvorine i domaće proizvode lokalnih obrtnika te uživati u jedinstvenim božićnim okusima i ukrasima.

Vesela božićna povorka večeras kreće kroz grad u 18.50 sati, a predvodit će ju Djed Mraz, vilenjaci, svijetleći štulaši, kninske mažoretkinje iz Osnovne škole Domovinske zahvalnosti uz vesele božićne pjesme, dok će bajkeri iz Moto klubova Tenen i Stormriders „probuditi“ grad i najaviti polazak povorke. Nakon dolaska povorke na igralište i službenog dijela otvorenja u 19.00 sati, na binu se penju članovi popularne Vatre.

Ovaj peteročlani rock bend na čelu s karizmatičnim Ivanom Dečakom ima recept kako od zime spasiti svakog ‘Eskima’, a uz njihove poznate hitove poželjet ćete i vi sa svojim boljim polovicama otplesati ‘Tango.’ Iza njihove dvadesetogodišnje karijere stoji osam albuma te brojne nagrade i priznanja. Ivan Dečak, osim svoje glazbene karijere, javnosti je poznat i kao jedan od mentora u televizijskom glazbenom showu ‘The Voice.’

– Izvucite svoje najudobnije cipele i tople jakne te dobro ‘uštimajte’ glasnice jer će vam trebati i za preostale koncerte koji vas očekuju tijekom najboljeg Adventa u Kninu do sada – poručuju organizatori.

Osim koncerta Vatre, tijekom Adventa u Kninu očekuju vas još i veliki koncerti Nene Belana, Hit benda, Dalmatina, Pravila igre te Diktatora.

Jedna od atrakcija kojoj će teško odoljeti djeca, ali i oni malo stariji zasigurno će biti klizalište koje će se i ove godine smjestiti na igralištu, čim temperature padnu, a koje je besplatno za sve. U sklopu klizališta svake nedjelje će biti organizirana Mala škola klizanja za vaše mališane kako bi što bolje ‘izbrusili’ svoje vještine na ledu.

Na bogatom adventskom programu naći će se još i Velika božićna priredba, Fritulijada, Druženje s Djed Mrazom i vilenjacima, božićni vlakić, projekcije animiranih i igranih filmova, tradicionalna podjela bakalara na Badnjak, disco klizanje, dječji doček Nove godine uz interaktivnu predstavu i animatore te doček Nove za odrasle uz tombolu i koncert Diktatora.

Također, HŽ Putnički prijevoz svim posjetiteljima Adventa u Kninu u periodu od 29. studenoga do 31. prosinca 2019. nudi popust od 40 posto na redovne prijevozne cijene. Popust možete koristiti u danima vikenda, od petka do nedjelje, isključivo za kupovinu povratnih karata sa svih kolodvora do kolodvora Knin i natrag (popust se ne može primijeniti na udaljenostima kraćim od 25 kilometara). Prilikom kupovine karata potrebno je naglasiti svrhu kupovanja, a povratnu kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora na info-pultu klizališta.

Izbornik