• Naslovna
  • Društvo
  • Sutra počinje 1. Božićni sajam u Kninu: očekuju Vas domaće delicije, originalne rukotvorine i najbolji božićni pokloni!

Sutra počinje 1. Božićni sajam u Kninu: očekuju Vas domaće delicije, originalne rukotvorine i najbolji božićni pokloni!


Najbolji Advent u Kninu do sada samo što nije počeo, a dan prije službenog otvorenja zakazanog za nedjelju, 1. prosinca, Kninjani već mogu uživati u božićnom ruhu grada i nikad bogatijem Božićnom sajmu koji počinje ove subote u parku kod kružnog toka. Sajam će se održavati svake subote od 30. studenog do 21. prosinca u isto vrijeme, od 9 do 12 sati, pa ne propustite priliku nabaviti najoriginalnije božićne poklone!

Raznovrsni izlagači svoje proizvode nude od 9 sati u parku kod kružnog toka, koji će zasjati u svečanom ruhu. U ponudi ove godine nema čega nema, od dobre domaće hrane, sira, vina preko kozmetike od smilja do toplih pletenih i heklanih predmeta i mnoštva proizvoda i rukotvorina koji mogu poslužiti kao originalni božićni pokloni.

Na ovogodišnjem Božićnom sajmu u Kninu sudjeluje 13 izlagača, a u parku ćete tako moći kupiti sir i proizvode od sira OPG-a Markoš Miloš, dok je u ponudi OPG-a Marin Franjić

sir iz mišine, basa, mladi sir, sir s vrhnjem, škripavac, mozzarela, sve vrste jogurta i maslac.

Domaće čvarke, mast, marmelade i prigodne dekoracije možete kupiti u kućici OPG-a Pezer, dok OPG Brankica Borović nudi proizvode od smilja. Svi ljubitelji vina na svoje će doći na štandu PZ Vrbničko selo koji nudi kuhano crno vino te butelje bijelog i crnog vina, kao i šampanjca.

Božićne suvenire i razne rukotvorine možete pronaći na štandu Udruge Carza, dok Kućna radinost Šibenik nudi razne suvenire i kuglice u obliku šibenske kape. Kućna radinost Branka ponudit će svim posjetiteljima adventske vijence i kuglice za bor, dok KUD Kralj Zvonimir u ponudi ima pletene i heklane predmete.

Pletene čarape, tkane torbe, zimske šalove i torbe moći ćete kupiti na štandu Udruge Naše ognjište, dok Udruga Porta nudi nakit, rukotvorine i bogati božićni asortiman. Likovna udruga Knin prodavat će rukotvorine i suvenire, dok će Obrt Control C izrađivati unikatne božićne poklone pa ćete primjerice moći izraditi svoje fotografije u kugli.

Nakon subotnjeg prvog Božićnog sajma, u nedjelju, 1. prosinca slijedi svečano otvaranje Adventa u Kninu, događaj koji ne želite propustiti, a koje kreće s Božićnom povorkom kroz grad od Crkve Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Izbornik