• Naslovna
  • Društvo
  • Održana početna konferencija 1,1 milijun kuna vrijednog projekta “Zapošljavanje kroz ribolov”

Održana početna konferencija 1,1 milijun kuna vrijednog projekta “Zapošljavanje kroz ribolov”


U Kninu je u petak održana početna konferencija projekta Športsko ribolovnog društva Krka “Zapošljavanje kroz ribolov” koji se financira EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta je 1.137.750,00 kn što je jednako iznosu bespovratnih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je do 13. rujna 2020. godine.

Cilj projekta je educirati nezaposlene osobe u gradu Kninu kao i članove društva, a sve u svrhu dodatne izgradnje turizma grada. U sklopu projekta će se provesti edukacije za članove društva kako bi isti efikasnije upravljali društvom, ali i stekli dobre temelje razvoja ribolovnog turizma. Nezaposlene osobe će se educirati za turističke vodiče i pratitelje, također će se educirati u osnovama turizma, ali i individualno savjetovati sa stručnim osobama u lakšem pronalasku poslodavaca,  kao i za profesionalno usmjeravanje te izrada profila.

Uz samu edukaciju predviđeno je i studijsko putovanje u Španjolsku gdje bi se polaznici edukacija na praktičnom primjeru upoznali sa dobrom praksom ribolovnog turizma. Bitno je napomenuti da će u edukaciju biti uključene i tri osobe sa invaliditetom kao i četiri mlade osobe.

I. Š. 

Izbornik