Matea Jelić brončana na Europskom prvenstvu



Posljednjeg dana Europskog prvenstva u taekwondou do treće medalje za Hrvatsku stigla je članica splitskog Marjana, Kninjanka Matea Jelić u kategoriji do 67 kilograma, izvijestila je HINA.

U prvom kolu Matea je bila slobodna, u drugom pobijedila Ruskinju Karinu Ždanovu 14-8 , a u borbi za medalju Nadicu Božanić, svjetsku juniorsku prvakinju i olimpijsku viceprvakinju mladih 18-5.

U polufinalu Mateine kategorije našla se krema svjetskog taekwondoa, Nur Tatar, vlasnica nevjerojatnih deset medalja u posljednjih devet godina, svjetska i europska prvakinja, osvajačica bronce i srebra na olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Janeiru, Magda Wiet Henin sa tri svjetske i europske medalje i dva uzastopna odličja na grand prix natjecanjima ove godine te Lauren Williams, dvostruka uzastopna prvakinja Europe.

Upravo je Britanka Lauren slavila protiv Matee u polufinalu s 12-17 čime je Jelić ostala na ranije osiguranoj brončanoj medalji. Druga je to medalja za Jelić na smotrama najboljih Europljana nakon Montreuxa 2016., a od tada je tri puta zaustavljena na dramatičan način u borbama za medalje na svjetskim i europskim prvenstvima.

Na svjetskom u Mujuu 2017. godine izgubila je na zlatni bod od Nur Tatar, na europskom 2018. u borbi za medalju je slomila kost u ruci protiv Ruskinje Poline Khan da bi ove godine u Manchesteru na SP izgubila u posljednjoj sekundi od Brazilke Titoneli.

Hrvatska reprezentacija svoj nastup na europskom seniorskom prvenstvu završila je s tri medalje, srebrima Lovre Brečića i Tonija Kanaeta te bronci Matee Jelić. Posljednjeg dana natjecanja u Bariju od Hrvata je nastupio i Ivan Šapina, brončani sa svjetskog prvenstva ove godine, ali je izubio već u prvoj borbi.

Tekst: HINA

Foto: Instagram – Matea Jelić

 

Izbornik