Sutra u Kistanjama sadnja mladica bora


Završnom akcijom sadnje mladica bora u Kistanjama i akcijom čišćenja šume u Diklu kraj Zadra sutra završava kampanja „Svim na Zemlji, daruj drvce“ kojom se u prosincu prošle godine prikupilo 13.200 kuna donacija građana.

Pozivaju se građani da se priključe. Osigurani su rukavice, voda, hrana i poklon svakom sudioniku – platnena vrećica.  Sve informacije možete dobiti na broj telefona Ekološke udruge Krka 022 664 608.

“Svim na Zemlji, daruj drvce“ blagdanska je antikonzumeristička akcija koju je Zelena akcija u suradnji s udrugama Eko-Zadar i Eko Zrmanja pokrenula još 2017. godine.

Prošle su godine u blagdansko vrijeme Zelena akcija, Eko-Zadar i Eko Zrmanja, ovog puta uz Ekološku udrugu Krka iz Knina ponovno pokrenuli kampanju i osim Zadarske, proširili ju i na Šibensko-kninsku županiju.

U Šibensko-kninskoj županiji ekološka udruga “Krka” Knin, u suradnji sa šumarijom Knin, Čistoćom i Zelenilo d.o.o. Knin, kao i Osnovnom školom Kistanje, udrugom Zvonimir Knin te građanima grada Knina i okolice i drugim udrugama, posadit će oko 1850 mladica crnog bora na području Općine Kistanje, mjestu Laškovica, koje je 2017. godine bilo zahvaćeno razornim požarima.

I. Š.

 

Izbornik