Ovršen račun kninske bolnice


Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatskog ponosa u Kninu ovršen je račun zbog duga od oko milijun kuna veledrogeriji Medika, doznaje Jutarnji.hr.

Ova je veteranska bolnica zapravo prva “žrtva” tužbi koje su veledrogerije prije dva mjeseca najavile, a onda i uputile sudovima, ne bi li naplatile oko 2,6 milijardi duga za već davno isporučene, a neplaćene lijekove.

Uz kninsku bolnicu uskoro bi se isto moglo dogoditi i bolnicama u Dubrovniku, Vinkovcima i Sisku, odnosno svima onima čije najstarije fakture nisu plaćene gotovo tri godine. Spomenuta veledrogerija tužila je za naplatu duga inače čak dvadesetak bolnica, odnosno one koje fakture nisu platile više od godinu dana.

Premda u Mediki nisu bili raspoloženi za izjave, ravnateljica OB-a Knin dr. Kristina Bitunjac potvrdila je za Jutarnji blokadu bolničkog računa, ali kaže da su financijski problemi već dugo ogromni i teško se rješavaju postojećim limitom.

– U stalnom smo kontaktu sa županijom koja nam, srećom, izlazi u susret kad treba riješiti financijske probleme, a nadam se da će tako biti i ovoga puta. Teško funkcioniramo jer su limiti nedostatni i nepromijenjeni premda su, primjerice, plaće povećane već ranije 9 posto, a sada od rujna još 7 posto. Sve to moramo podmiriti, a onda dobavljači ostaju prikraćeni, premda s pravom traže naplatu onoga što su isporučili – kaže dr. Bitunjac. Dodaje da se nada da će se i za ovaj problem s financijama ipak naći izlaz.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Huknet – arhiva

Izbornik